25 år med vandkraft

Den 1. oktober 2018 er det 25 år siden, at Buksefjorden Vandkraftværk blev indviet. Vandkraftværket har siden forsynet borgerne i Nuuk med elektricitet og varme. I dag har vi fem vandkraftværker, der forsyner seks byer. Det er målet, at vedvarende energi – blandt andet vandkraft, sol- og vindenergi – skal benyttes overalt hvor det er muligt i 2030.

Frem til den 1. oktober fejrer Naalakkersuisut og Nukissiorfiit 25 år med vandkraft. Det bliver markeret med en række aktiviteter samt nyheder, konkurrencer mv. her på siden og på Facebook.

Program
28. aug. kl. 19
Aftenarrangement på Nuuk Lokalmuseum, med premiere på visning af ny kortfilm om Buksefjorden Vandkraftværk og oplæg om Nukissiorfiits arbejde med vandkraft og øvrige vedvarende energikilder.
28. aug.-1. okt.
Filmen om Buksefjorden Vandkraftværk og en lille udstilling vises på Nuuk Lokalmuseum.
22.-23. sep.
Åbent hus med rundvisninger på Buksefjorden Vandkraftværk.
30. sep. kl. 14
Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen inviterer til fejring af 25 år med vandkraft i Nuuk Forsamlingshus.

Se løbende opdateringer på Facebook.

Kortfilm om 25 år med vandkraft

For at markere 25 år med vandkraft i Grønland har Nukissiorfiit, i samarbejde med Inuk Media, produceret denne kortfilm. Filmen illustrerer hvordan Buksefjordsværket blev til og dens virke i dag.

Billeder – fra vand til el og varme i Nuuk